Urządzenia przywołujące kelnera
Urządzenia przywołujące kelnera to idealne rozwiązanie dla gastronomii: restauracji, pubów, pizzerii, kasyn, barów.
Ponieważ działanie systemów przywołujących jest w praktyce bardzo proste, dlatego nie sprawiają one trudności w użytkowaniu. Za pomocą umieszczonego w kuchni transmitera, kucharz wzywa kelnerów po odbiór dań. W momencie przygotowania zamówienia, na pager kelnera zostaje wysłany sygnał, oznaczający możliwość odbioru dań.
W ten sposób, kelnerzy zamiast bezproduktywnego oczekiwania w kuchni, pozostając na sali wśród gości, generują dodatkowe zamówienia. Dzięki temu, niepotrzebne wizyty w kuchni zostaną ograniczone do zera, a klienci zawsze dostaną ciepłe dania.
KORZYŚCI:
- Dyskretniejszy i szybszy sposób komunikacji między personelem
- Obniżenie kosztów personalnych, przez zwiększoną wydajność pracy obsługi
- Większa rotacja stolików
- Wyższy średni rachunek
- Zawsze ciepłe dania na stołach klientów
- Wyższa jakość obsługi- zadowoleni goście
- Optymalizacja pracy obsługi
- Zwiększona liczba obsłużonych klientów przez jednego kelnera
- Bezprzewodowa komunikacja
- Szybki zwrot z inwestycji.
SUNG to nowoczesne przywoływanie
Główną jego zaletą jest różnorodność możliwości i przejrzystość użytkowania. W wyniku czego, jeden przycisk kuchenny, może przywołać właściwego kelnera po odbiór potrawy. Proste, a jakże skuteczne urządzenie, usprawni pracę restauracji i zoptymalizuje obsługę gości.
Pobierz katalog przyciskając poniższy przycisk.
Pozostałe przyciski, które mogą wysyłać sygnał do zegarków.
Odbiorniki wezwań SUNG
Urządzenia przywołujące kelnera – nasze nowości
Ponieważ firma BH-Wandex jest dystrybutorem produktów Sung, dlatego mamy możliwość zaproponowania Państwu sprzedaż produktów najwyższej jakości, sprawdzających się we wszelkiego rodzaju punktach gastronomicznych.
Urządzenia o różnorodnych możliwościach, współpracują wzajemnie ze sobą, tworząc wymagany przez klienta system powiadamiania.
Staramy się aktualizować naszą ofertę tak by spełniać wymogi najbardziej wymagających klientów. Od niedawna w sprzedaży znalazły się nowe, nowoczesne, wodoodporne zegarki Sung CS200.
Zegarki, noszone przez kelnerów na ręku, powiadamiają kelnera wibracją lub sygnałem dźwiękowym. Istnieje możliwość jednoczesnego powiadomienia: wibracja + sygnał.
Najczęstsze powody powiadamiania kelnera, przykłady:
- Kuchnia przygotowała potrawę do wydania (zegarek + transmiter).
- Bar przygotował napój do wydania (zegarek + transmiter).
- Gość wzywa kelnera, gdy jest gotowy do złożenia zamówienia (zegarek + przycisk).
- Klient przywołuje kelnera, gdy chce złożyć dodatkowe zamówienie (zegarek + przycisk).
- Gość wzywa kelnera, gdy chce zapłacić (zegarek + przycisk).
Innymi słowy, transmitery wzywają konkretnego kelnera. Przyciski przywołują kelnera odpowiedzialnego za dany stolik, lub grupę kelnerów.
Skonfigurowany z zastosowaniem zegarków Syscall, transmiterów i przycisków zestaw, można dodatkowo wzbogacić o monitory, na których będą się pomocniczo wyświetlały przywołania.
Dowolnie skonfigurowany zestaw przywołania kelnera, może być zastosowany zarówno w małym jak i dużym punkcie gastronomicznym.
Wszędzie tam, gdzie mamy obsługę kelnerską, oraz chcemy usprawnić sposób komunikacji między personelem, można zastosować dowolny, bezprzewodowy system przywołania kelnera.
Przyciski przywołujące na stoliki
Współpracujące z wodoodpornymi dotykowymi zegarkami CS200 – przyciski wodoodporne M1.
Lokalizacja stolika dla gastronomii
Produkt jest przeznaczony do restauracji i barów w których klient zamawia przy barze, a gotowy posiłek jest przynoszony do stolika przez kelnera.
Zestaw składa się z lokalizatorów stolika, oraz costerów umożliwiających kelnerowi bezbłędne dotarcie stolika, przy którym usiadł klient.
Maksymalna ilość lokalizatorów w zestawie jest przeznaczona dla 80 stolików/80 zamówień.
System współpracuje z naszym monitorem gastronomicznym, który umożliwia wyświetlanie zamówień i stolików do których musi udać się kelner:
Przede wszystkim, system ten przeznaczony jest dla restauracji.
Najważniejsze zasady korzystania poniżej. Na przykład:
- Gość w kasie składa zamówienie na potrawę.
- Kasjer, po przyjęciu zamówienia, przekazuje klientowi specjalny coster.
- Klient zabiera coster i wybiera sobie dowolny stolik.
- Gdy potrawa jest już gotowa, obsługa kelnerska na monitorze sprawdza, przy którym stoliku usiadł klient.
- W rezultacie, obsługa kelnerska zanosi zamówioną potrawę do stolika, zabierając jednocześnie coster.
Podsumowując, na powyższym zdjęciu widać zasadę działania. Poszczególne prostokąty od 1 do 26 oznaczają numery zamówień.
Podobnie, zielone elementy oznaczają numery stolików.
Przykład 1:
Klient, z zamówieniem nr 5 usiadł przy stoliku nr 12
Zamawiający, z zamówieniem numer 12 usiadł przy stoliku numer 18
Przykład 2:
Goście z zamówieniami numer 15 i 16 usiedli razem, przy stoliku numer 3
Ponieważ system lokalizacji stolika wyceniany jest indywidualnie, w zależności od przewidywanej ilości zamówień (jedno zamówienie jeden coster), oraz ilości stolików, zachęcamy do kontaktu z nami.
Urządzenia przywołujące kelnera – jesteś zainteresowany?
W celu uzyskania wyceny należy zadzwonić pod numer 22 506 5555 lub wysłać pytanie drogę elektroniczną bh@wandex.pl
Dodatkowo, o systemach przywołania klienta przeczytasz na stronie poświęconej temu zagadnieniu.
Dodatkowo, można zobaczyć inne nasze produkty przeznaczone dla gastronomii:
Terminale dotykowe POS
Oprogramowanie kelnersko gastronomiczne