20 marca 2018

Systemy przywołujące kelnera dla gastronomii

Urządzenia przywołujące

Idealne rozwiązanie dla gastronomii: Restauracji, Klubów, Pizzerii, Kasyn, Barów.

Za pomocą umieszczonego w kuchni transmitera kucharz wzywa kelnerów po odbiór dań. W momencie przygotowania zamówienia, na pager kelnera zostaje wysłany sygnał oznaczający możliwość odbioru dania.
W ten sposób kelnerzy zamiast bezproduktywnego oczekiwania w kuchni, pozostając na sali wśród gości, generują dodatkowe zamówienia. Dzięki temu niepotrzebne wizyty w kuchni zostaną ograniczone do zera, a klienci zawsze dostaną ciepłe dania.

KORZYŚCI:

  • Dyskretniejszy i szybszy sposób komunikacji między personelem
  • Obniżenie kosztów personalnych przez zwiększoną wydajność pracy obsługi
  • Większa rotacja stolików
  • Wyższy średni rachunek
  • Zawsze ciepłe dania na stołach klientów
  • Wyższa jakość obsługi- zadowoleni goście
  • Optymalizacja pracy obsługi
  • Zwiększona liczba obsłużonych klientów przez jednego kelnera
  • Bezprzewodowa komunikacja
  • Szybki zwrot z inwestycji.

Urządzenia SYSCALL

Firma BH-Wandex jako dystrybutor produktów Syscall ma możliwość zaproponowania Państwu wyroby najwyższej jakości sprawdzające się w wszelkiego rodzaju punktach gastronomicznych.
Produkty o różnorodnych możliwościach współpracują wzajemnie ze sobą tworząc wymagany przez klienta system powiadamiania.

Zegarki noszone przez kelnerów na ręku lub jako przypinane klipsy powiadamiają kelnera wibracją lub sygnałem dźwiękowym lub obiema na raz.
Najczęściej stosowane przyczyny powiadamiania kelnera:

  • Kuchnia przygotowała potrawę do wydania ( zegarek Syscall  + transmiter )
  • Bar przygotował napój do wydania ( zegarek Syscall + transmiter )
  • Klient wzywa kelnera gdy jest gotowy do złożenia zamówienia ( zegarek Syscall + przycisk )
  • Klient wzywa kelnera gdy chce złożyć dodatkowe zamówienie ( zegarek Syscall + przycisk )
  • Klient wzywa kelnera gdy chce zapłacić ( zegarek Syscall + przycisk )

Transmitery  wzywają konkretnego kelnera
Przyciski wzywają konkretnego klienta odpowiedzialnego za stolik, lub grupę kelnerów.

Skonfigurowany z zastosowaniem zegarków Syscall, transmiterów i przycisków zestaw, można dodatkowo wzbogacić o monitory na których będą się dodatkowo wyświetlały przywołania.

Dowolnie skonfigurowany zestaw przywołania kelnera może być zastosowany zarówno w małym jak i dużym punkcie gastronomicznym.
Wszędzie tam gdzie mamy kelnerską obsługę, oraz chcemy usprawnić sposób komunikacji między personelem można zastosować dowolny bezprzewodowy system przywołania kelnera.

Zegarek kelnerski

Lokalizacja stolika dla gastronomii

System przeznaczony dla restauracji.
Zasada korzystania.

  1. Klient w kasie składa zamówienie na potrawę
  2. Kasjer po przyjęciu zamówienia przekazuje klientowi specjalny coster
  3. Klient zabiera coster i wybiera sobie dowolny stolik.
  4. Gdy potrawa jest już gotowa obsługa kelnerska na monitorze sprawdza, przy którym stoliku usiadł klient.
  5. Obsługa kelnerska zanosi zamówioną potrawę do stolika zabierając jednocześnie coster.

Na powyższym zdjęciu widać zasadę działania. Poszczególne prostokąty od 1 do 26 oznaczają numery zamówień.
Zielone elementy oznaczają numery stolików.
Przykład 1:
Klient z zamówieniem nr 5 usiadł przy stoliku nr 12
Klient z zamówieniem numer 12 usiadł przy stoliku numer 18
Przykład 2:
Klienci z zamówieniami numer 15 i 16 usiedli razem przy stoliku numer 3

System lokalizacji stolika wyceniany jest indywidualnie w zależności od przewidywanej ilości zamówień ( jedno zamówienie jeden coster ) oraz ilości stolików.

W celu uzyskania ceny należy zadzwonić pod numer 22 506 5555 lub wysłać pytanie drogę elektroniczną bh@wandex.pl


Zobacz inne produkty dla gastronomii
Terminale dotykowe POS
Oprogramowanie kelnersko gastronomiczne