15:55

Systemy przywołujące kelnera dla gastronomii

Urządzenia przywołujące kelnera

Urządzenia przywołujące kelnera to idealne rozwiązanie dla gastronomii: restauracji, pubów, pizzerii, kasyn, barów.

Ponieważ działanie systemów przywołujących jest w praktyce bardzo proste, dlatego nie sprawiają one trudności w użytkowaniu. Za pomocą umieszczonego w kuchni transmitera, kucharz wzywa kelnerów po odbiór dań. W momencie przygotowania zamówienia, na pager kelnera zostaje wysłany sygnał, oznaczający możliwość odbioru dania.
W ten sposób, kelnerzy zamiast bezproduktywnego oczekiwania w kuchni, pozostając na sali wśród gości, generują dodatkowe zamówienia. Dzięki temu, niepotrzebne wizyty w kuchni zostaną ograniczone do zera, a klienci zawsze dostaną ciepłe dania.

KORZYŚCI:

  • Dyskretniejszy i szybszy sposób komunikacji między personelem
  • Obniżenie kosztów personalnych, przez zwiększoną wydajność pracy obsługi
  • Większa rotacja stolików
  • Wyższy średni rachunek
  • Zawsze ciepłe dania na stołach klientów
  • Wyższa jakość obsługi- zadowoleni goście
  • Optymalizacja pracy obsługi
  • Zwiększona liczba obsłużonych klientów przez jednego kelnera
  • Bezprzewodowa komunikacja
  • Szybki zwrot z inwestycji.

SUNG to nowoczesne przywoływanie

Główną jego zaletą jest różnorodność możliwości i przejrzystość użytkowania. W wyniku czego, jeden przycisk kuchenny, może przywołać właściwego kelnera po odbiór potrawy. Proste, a jakże skuteczne urządzenie, usprawni pracę restauracji i zoptymalizuje obsługę gości.

Pobierz katalog przyciskając poniższy przycisk.

6 przyciskowy przywoływacz kuchenny SUNG

Pozostałe przyciski, które mogą wysyłać sygnał do zegarków.

Odbiorniki wezwań SUNG

Monitor Sung M-15

System SYSCALL

Ponieważ firma BH-Wandex jest dystrybutorem produktów Syscall, dlatego mamy możliwość zaproponowania Państwu sprzedaż produktów najwyższej jakości, sprawdzających się we wszelkiego rodzaju punktach gastronomicznych.
Urządzenia o różnorodnych możliwościach, współpracują wzajemnie ze sobą, tworząc wymagany przez klienta system powiadamiania.

Zegarki, noszone przez kelnerów na ręku, powiadamiają kelnera wibracją lub sygnałem dźwiękowym. Istnieje możliwość jednoczesnego powiadomienia: wibracja + sygnał.
Najczęstsze powody powiadamiania kelnera, przykłady:

  • Kuchnia przygotowała potrawę do wydania (zegarek  + transmiter).
  • Bar przygotował napój do wydania (zegarek  + transmiter).
  • Gość wzywa kelnera, gdy jest gotowy do złożenia zamówienia (zegarek + przycisk).
  • Klient przywołuje kelnera, gdy chce złożyć dodatkowe zamówienie (zegarek + przycisk).
  • Gość wzywa kelnera, gdy chce zapłacić (zegarek + przycisk).

Innymi słowy, transmitery  wzywają konkretnego kelnera. Przyciski przywołują kelnera odpowiedzialnego za dany stolik, lub grupę kelnerów. 

Skonfigurowany z zastosowaniem zegarków Syscall, transmiterów i przycisków zestaw, można dodatkowo wzbogacić o monitory, na których będą się pomocniczo wyświetlały przywołania.

Dowolnie skonfigurowany zestaw przywołania kelnera, może być zastosowany zarówno w małym jak i dużym punkcie gastronomicznym.
Wszędzie tam, gdzie mamy obsługę kelnerską, oraz chcemy usprawnić sposób komunikacji między personelem, można zastosować dowolny, bezprzewodowy system przywołania kelnera.


Przyciski przywołujące na stoliki


Lokalizacja stolika dla gastronomii

Przede wszystkim, system ten przeznaczony jest dla restauracji.
Najważniejsze zasady korzystania poniżej. Na przykład:

  1. Gość w kasie składa zamówienie na potrawę.
  2. Kasjer, po przyjęciu zamówienia, przekazuje klientowi specjalny coster.
  3. Klient zabiera coster i wybiera sobie dowolny stolik.
  4. Gdy potrawa jest już gotowa, obsługa kelnerska na monitorze sprawdza, przy którym stoliku usiadł klient.
  5. W rezultacie, obsługa kelnerska zanosi zamówioną potrawę do stolika, zabierając jednocześnie coster.

Podsumowując, na powyższym zdjęciu widać zasadę działania. Poszczególne prostokąty od 1 do 26 oznaczają numery zamówień.
Podobnie, zielone elementy oznaczają numery stolików.
Przykład 1:
Klient, z zamówieniem nr 5 usiadł przy stoliku nr 12
Zamawiający, z zamówieniem numer 12 usiadł przy stoliku numer 18
Przykład 2:
Goście z zamówieniami numer 15 i 16 usiedli razem, przy stoliku numer 3

Ponieważ system lokalizacji stolika wyceniany jest indywidualnie, w zależności od przewidywanej ilości zamówień (jedno zamówienie jeden coster), oraz ilości stolików, zachęcamy do kontaktu z nami.

Urządzenia przywołujące kelnera – jesteś zainteresowany?

W celu uzyskania wyceny należy zadzwonić pod numer 22 506 5555 lub wysłać pytanie drogę elektroniczną bh@wandex.pl


Dodatkowo, można zobaczyć inne nasze produkty przeznaczone dla gastronomii:
Terminale dotykowe POS
Oprogramowanie kelnersko gastronomiczne


Jesteśmy do Twojej dyspozycji