Nowoczesne zarządzanie lokalem gastronomicznym za pomocą programów GASTRO korzysta w Polsce już prawie 10.000 punktów gastronomicznych.

Programy GASTRO firmy Softech stanawią kompleksowe rozwiązania do ewidencjonowania i kontrolowania sprzedaży, rozliczania gospodarki magazynowej oraz prowadzenia wszelkiego rodzaju analiz. System gastronomiczny GASTRO jest najpopularniejszy na rynku, oparty na 20 letnim doświadczeniu, tworzony przy udziale ludzi z wiedzą i doświadczeniem w branży gastronomicznej.

GASTRO POS jest programaem do prowadzenia szybkiej i intuicyjnej sprzedaży poprzez ekran dotykowy. Posiada liczne funkcje umożliwiające sprawną obsługę klienta, jednocześnie zapewniając możliwość kontroli poprzez dospne raporty. Usprawia pracę kelnerów i jednocześnie ułatwia szkolenie nowych pracowników.

 

GASTRO SZEF jest programem prowadzącym gospodarkę magazynową umożliwiającym rozliczanie magazynów w oparciu o receptury oraz zrealizowaną sprzedaż. Współpracuje z programem GASTRO POS oraz kasami fiskalnymi. Na podstawie założonych receptur kontroluje zużycie surowców, wykonuje rozchód składników potraw, tworzy kalkulacje, oblicza marżę, wylicza wsad oraz zapotrzebowanie na surowce. Możliwość automatycznej dekretacji do systemów finansowo-ksiegowych. Łatwość w tworzeniu nowych indywidualnych zestawień, raportów i analiz. Łatwa do obliczenia dla każdej potrawy wartość kaloryczna i odżywcza.

 

GASTRO FINANSE to niezwykle proste i intuicyjne narzędzie pracy każdego managera. Zapewnia pełną kontrolę kluczowych aspektów działalności gastronomicznej (analizę wszystkich kosztów,zobowiązań, płynności finansowej i inne). Odpowiedni dla pojedyńczego lokalu oraz sieci lokali gastronomicznych. Minimum wprowadzania danych-maksimum analiz i zestawień. Moduły zarządzania zobowiązaniami oraz wskaźniki zadłużenia to te funkcje programu, które wsperają managera na drodze unikania jednego z najwiekszych zagrożeń w biznesie gastronomicznym - utraty płynności finansowej.

 

GASTRO miniPOS to bezprzewodowa obsługa gości w restauracji. Program instalowany na przenośnym urządzeniu z systemem Android, usprawnia i przyspiesza pracę wszędzie tam , gdzie funkcjonuje obsługa kelnerska. Dzięki niemu kelner posiada zawsze przy sobie aktualne informacje na temat sytuacji na sali, rezerwacji stolików, stanie realizacji zamówień itp. MiniPOS szczególnie usprawnia pracę na w rozległych lokalach np. posiadających ogródki - umożliwiając pracownikom przyjęcie wielu zamówień od klientów bezpośrednio przy stolikach, bez konieczności powrotu do lokalu, po przyjęciu zamówienia kucharz czy barman może zacząć je od razu raelizować a obsługa przyjmować zamówienia od kolejnych gości.